divendres, 28 de maig del 2010

ACTIVITATS COMPLEMENTÀRIES



Ahir dijous 27 de maig vàrem gaudir d'un matí especial amb la projecció de la pel·lícula "Extranjeras", al Teatre de LLoseta.
Hi assistiren unes 40 dones de diferents nacionalitats (Marroc, Senegal, Nigèria, Colòmbia,  Xile.....), dones amb intenció de quedar a viure entre nosaltres, amb afany de superació. Totes elles participen a diferents tallers o cursos: Tallers de llengua castellana, curs de Salut de Metges del Món "Saludàries" i Curs de dones mediadores de "Aula Cultural". Això va provocar que el debat després de la pel·lícula fos molt enriquidor, tant per a elles com per les professionals que conduïm els grups. Com sempre, l'hora de debat es va fer curta i ens quedàrem amb les ganes de repetir una altre vegada una experiència similar.
La pel·lícula facilita el debat i la reflexió: per què han decidit sortir dels seus països, què esperaven trobar aquí i quines situacions han hagut de viure...
Pesa sobre tot el fet de tenir una formació professional amb titulació oficial al seu país i no poder desenvolupar-la aquí, pesa tot el que es deixen en el camí: família, amics, costums, ...
Molt interessant experiència , que cal repetir, per aprendre molt d'elles i del que ha significat per elles el procés migratori.




Extranjeras: "- Enviat mitjançant la barra d’eines Google"

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada