dijous, 22 de novembre del 2012

25 de novembre, Dia Internacional contra la Violència de Gènere

Un total de 34 dones hem participat avui a Lloseta a la festa-debat per no oblidar l'existència de la violència de gènere dins les nostres societats i expressar-ne el nostre rebuig.
Marina R., la mediadora i treballadora social de Lloseta ha fet una petita introducció sobre les branques d'aquesta malaltia social: la violència entesa com a submissió als desitjos d'un home siguin sexuals, físics, psicològics, econòmics o d'altres.
Les dones han participat bastant activament en el debat, en especial quan s'han tocat temes com la mutilació genital, la violació o la prostitució.
S'ha enriquit el debat gràcies a la participació de dues alumnes de català, una d'elles colombiana i l'altra boliviana, que han donat una perspectiva diferent a la marroquina. 
S'han contat casos verídics de violència de gènere i s'ha intentat no només informar d'un problema tan real i present en aquest país, sinó remoure un poc els subsconscients, traslladar en paraules la idea de que homes i dones som iguals i si una dona no pega, no insulta, no prohibeix o no exerceix una violència sexual a cap home, tampoc s'ha de permetre que un home ho faci a una dona, encara que sigui la seva.
 L'activitat ha acabat amb un excel·lent berenar: dolços marroquins fets per les dones, cafè amb llet i te.

Pensam que l'ensenyament de la llengua ha d'anar de la mà d'una educació en valors i en salut, d'un enfortiment de la consciència de l'igualtat de gèneres, de l'intent per desenvolupar una societat multicultural sana. 
I aquí continuam, mentre ens deixin, tots els dies i en especial un dia com avui.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada