La Universitat de les Illes Balears, juntament amb Linguamon, la Casa de les Llengües i amb la col·laboració del Govern de les Illes Balears i l'Ajuntament de Palma han presentat un estudi sociolingüístic sobre les llengües que es parlen actualment a les Illes Balears des que el fet immigratori ha reconvertit el mapa de sons de les nostres illes: ara es parlen al nostre territori 160 llengües i volem contribuir, amb aquesta visita, a que aquesta interculturalitat i aquest multilingüisme faci avançar l'enteniment entre les diverses cultures. Així que les dones del taller de llengua de Lloseta i les dones del taller de llengua de Santa Maria del Camí, visitam l'exposició que roman al Casal Solleric de Palma fins el dia 17 d'aquest mes.
Joan Avellaneda ens explica les xifres i les estadístiques d'aquest estudi: quines són les llengües més emprades, per a quins usos, en quins percentatges i algunes curiositats de les llengües que més ens interessen. Visionam també un breu documental en el qual diversos estrangers d'arreu del món i que viuen a les Illes ens expliquen en català la seva experiència envers la llengua que els ha acollit.
Descobrim que totes les llengües -incloses les minoritàries i les minoritzades- són com plantes que s'han de poder desenvolupar.
Descobrim com moltes de les paraules que empram tenen el seu orígen en altres llengües.
Mostram a les nostres nouvingudes la necessitat d'aprendre espanyol i català, la riquesa de fer-ho i el respecte comú que ens hem de tenir, ja que el món és cada cop més, un petit cafè on compartir, aprendre i comunicar-nos.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada