A Lloseta hem pensat enfortir les nostres tradicions -tan malmeses davant el cada cop més implantat Halloween- fent un taller de cuina.
Preparam uns panellets "a la mallorquina" ...
Ingredients:
700 gr. d'ametlla picada
500 gr. de sucre
4 ous
la ratlladura de la pell d'una llimona
I pinyons i coco ratllat per decorar
Preparació:
Mesclar tots els ingredients i deixar reposar la pasta feta vint minuts. Anar formant bolletes i passar-les pels pinyons o el coco. Enfornar a 180ºC durant uns 15 minuts.
Amb els ingredients que sobren, decidim fer un postre marroquí i ens adonam que tenim pràcticament els mateixos dolços. Afegint farina, mantequilla i un poc de llevat ens surten galletes marroquines de formes diverses.
Ingredients:
1 kg. de farina
500 gr. de sucre
8 ous
250 gr. de mantequilla
1 sobre de llevat
Ametlla picada i coco picat per decorar
Preparació:
La mateixa que per als panellets.
Les dones s'animen i preparen uns altres menjars típics per acompanyar al te, un tipus de pa fet amb farina i aigua bàsicament. Em diuen que s'anomenen "Meloui", "Msaman", "Jrengo" i "Mafrac". Preparam un te i en un moment aquesta és la taula parada...
Sens dubte i especialment sobre cuina, les dones marroquines tenen més per ensenyar que per aprendre. Però és interessant agermanar les dues cultures gastronòmiques, pràcticament idèntiques.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada