dilluns, 22 de novembre del 2010

VISITA AL PARLAMENT DE LES ILLES BALEARS


Ens reunim les dones de Lloseta i Santa Maria amb les de Sa Pobla, de la mà de l'Associació Pa i Mel i la seva iniciativa per fer una visita guiada al Parlament de les Illes Balears. Pensam que la sortida és prou important per tres motius principalment: el desplaçament a Palma, que en molts de casos, no és freqüent ni habitual; la trobada entre les dones dels diferents municipis i la possibilitat de fer una visita institucional. Tenim la immensa sort de ser rebudes per la Presidenta del Parlament, una dona i, per tant, un missatge importantíssim per a les dones marroquines i la idea implícita a la seva cultura del poc paper protagonista que ocupa la presència femenina dins la societat.
 La visita, d'una hora de durada, ens permet conèixer la història del Parlament com a institució i com a edifici considerat Bé d'Interès Cultural.

 Visitam la Biblioteca Jurídica.
 La Sala de les Cariàtides, que és l'espai on es fan els Plens.
Ens expliquen les funcions del Parlament i el funcionament intern de les sessions.

 El canal de televisió IB3 fa un petit reportatge i finalment entrevisten a dues dones, una del Marroc i l'altra de Romania, que tenen molt a dir. Parlar amb la Presidenta del Parlament les ha animades.
L'experiència ha estat molt engrescadora, com mostren les cares de les dones. Les que amaguen la seva imatge i ens donen l'esquena també somreien.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada